Monday, April 12, 2010

Berakhir sudah...Temasya Sukan Kali Ke-22

Hari ini aku sedang bercuti walhal orang lain sibuk bekerja....( tak best sangat cuti...suami den demam lak ...hahaha.....)
  • Walaubagaimanapun aku berpuas hati dengan achievement aku semlam sebagai pengacara majlis yang meriuhkan keadaan.....Apapun kene banyak lagi belajar...BTW....pada aku untuk jadi pengacara majlis formal....teks itu sangat penting....nada mesti seirama.....paling best bile suami aku cakap....die tercari2 suara siapa yang berkumandang di sekolah walhal die tahu yang jadi MC aku n cikgu Rais aje.......sebab....die kata....suara aku sedap....hahahaha....geli...geli...aku pon tak tau ye ke tak.....Tapi pada pandangan beliau colloboration aku n cikgu Rais menjadi....sebab aku part yang formal....dan cikgu Rais lebih banyak mengulas........
  • Warna warni Temasya Sukan Tahunan SK Sungai Nibong ke-22 memang meriah....walau apapun aku tak sempat snap gambar banyak disebabkan aku dok meja pengacara je...penat ooo bercakap dari pukul 7.30 pagi sampai kul 3.00 petang...apapun pengalaman yang sangat berharga....terima kasih pada semua atas kepercayaan yang diberi pada aku untuk mengemudi majlis.....walaupun agak serammm awalannya.......tapi tak lah seram sangat sebab preparation udah mantopppp...hehehe.....
  • Meh layan beberapa gambar yang suami aku sempat tangkap waktu pagi masa antar aku.....pastu die balik...sebab bunga2 demam nya dah bermula......jadi takde la gambar banyak......ni semua gambar sebelum perbarisan......menghandle murid-murid rumah kuning or Kasawari.......






Aku tengah membetulkan maskot burung kasawari aku.....hahaha....comel tau maskot kami ni....apa2 pun aku kagum dengan semua cikgu rumah kuning yang bertungkus lumus nak mempersiapkan batalion perbarisan kami seramai 44 orang...terima kasih semua.....kak wana,kak mia,kak zu,cikgu adli,cikgu rais,cikgu hashim.........
(perasan tak....pengacara majlis kedua-duanya dari rumah kuning....hehehehe....)


Tau tak masa ni aku wat ape???????????masa ni aku tengah ajar maskot berjoget-joget masa perbarisan......ye la...maskot biasanya bebas....dan perlu pandai mengambil hati penonton....tapi.....maskot kami agak pemalu.......but......masih boleh cuba lagi ye taun depan!!!!!





leh jadi cikgu mithali tak aku....hahahaha....dok memasang kepak kat tangan murid-murid....katanye rumah kasawari kan????buat je la...padahal nak diikutkan idea aku....nak cari tali hitam....burung kasawari pada ku....letak je tali rambu ramba kat pinggang murid-murid warna itam....tapi nak merambu ramba tu yang malaihh........last2 kepakkan je warna kuning......




lagi calon2 cikgu mithali.....last-last minute....ketua rumah sukan takde sampin la pulak....apa yang cikgu ni buat...gune aje kain langsir yang sangat le panjang....dan jadikan sampin...hensem jugak kan....kreatif...kreatif......





dan akhirnya...ni je la yang aku mampu buat untuk conduct ape yang mereka perlu buat bile sampai depan tetamu kehormat......sebab lepas tu aku sibuk di meja pengacara......apa2 pun kami tak menang pun .....kurang markah tang bab kawat...hiasan semua ok.....memang bak kata suami aku...die tak nampak rumah lain yang layak menang selain rumah kuning.......apa2 pun.....bile dah namanye murid....lain yang kite ajar,......lain yang dibuat kan...betul tak????hehehe....sekian entry aku mengenai Temasya Sukan Tahunan Kali ke -22 SKSN......





2 comments:

Anonymous said...

seronok kan...

alfa juliet said...

rumah kuning sennag nampak meriah

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, April 12, 2010

Berakhir sudah...Temasya Sukan Kali Ke-22

Hari ini aku sedang bercuti walhal orang lain sibuk bekerja....( tak best sangat cuti...suami den demam lak ...hahaha.....)
  • Walaubagaimanapun aku berpuas hati dengan achievement aku semlam sebagai pengacara majlis yang meriuhkan keadaan.....Apapun kene banyak lagi belajar...BTW....pada aku untuk jadi pengacara majlis formal....teks itu sangat penting....nada mesti seirama.....paling best bile suami aku cakap....die tercari2 suara siapa yang berkumandang di sekolah walhal die tahu yang jadi MC aku n cikgu Rais aje.......sebab....die kata....suara aku sedap....hahahaha....geli...geli...aku pon tak tau ye ke tak.....Tapi pada pandangan beliau colloboration aku n cikgu Rais menjadi....sebab aku part yang formal....dan cikgu Rais lebih banyak mengulas........
  • Warna warni Temasya Sukan Tahunan SK Sungai Nibong ke-22 memang meriah....walau apapun aku tak sempat snap gambar banyak disebabkan aku dok meja pengacara je...penat ooo bercakap dari pukul 7.30 pagi sampai kul 3.00 petang...apapun pengalaman yang sangat berharga....terima kasih pada semua atas kepercayaan yang diberi pada aku untuk mengemudi majlis.....walaupun agak serammm awalannya.......tapi tak lah seram sangat sebab preparation udah mantopppp...hehehe.....
  • Meh layan beberapa gambar yang suami aku sempat tangkap waktu pagi masa antar aku.....pastu die balik...sebab bunga2 demam nya dah bermula......jadi takde la gambar banyak......ni semua gambar sebelum perbarisan......menghandle murid-murid rumah kuning or Kasawari.......






Aku tengah membetulkan maskot burung kasawari aku.....hahaha....comel tau maskot kami ni....apa2 pun aku kagum dengan semua cikgu rumah kuning yang bertungkus lumus nak mempersiapkan batalion perbarisan kami seramai 44 orang...terima kasih semua.....kak wana,kak mia,kak zu,cikgu adli,cikgu rais,cikgu hashim.........
(perasan tak....pengacara majlis kedua-duanya dari rumah kuning....hehehehe....)


Tau tak masa ni aku wat ape???????????masa ni aku tengah ajar maskot berjoget-joget masa perbarisan......ye la...maskot biasanya bebas....dan perlu pandai mengambil hati penonton....tapi.....maskot kami agak pemalu.......but......masih boleh cuba lagi ye taun depan!!!!!





leh jadi cikgu mithali tak aku....hahahaha....dok memasang kepak kat tangan murid-murid....katanye rumah kasawari kan????buat je la...padahal nak diikutkan idea aku....nak cari tali hitam....burung kasawari pada ku....letak je tali rambu ramba kat pinggang murid-murid warna itam....tapi nak merambu ramba tu yang malaihh........last2 kepakkan je warna kuning......




lagi calon2 cikgu mithali.....last-last minute....ketua rumah sukan takde sampin la pulak....apa yang cikgu ni buat...gune aje kain langsir yang sangat le panjang....dan jadikan sampin...hensem jugak kan....kreatif...kreatif......





dan akhirnya...ni je la yang aku mampu buat untuk conduct ape yang mereka perlu buat bile sampai depan tetamu kehormat......sebab lepas tu aku sibuk di meja pengacara......apa2 pun kami tak menang pun .....kurang markah tang bab kawat...hiasan semua ok.....memang bak kata suami aku...die tak nampak rumah lain yang layak menang selain rumah kuning.......apa2 pun.....bile dah namanye murid....lain yang kite ajar,......lain yang dibuat kan...betul tak????hehehe....sekian entry aku mengenai Temasya Sukan Tahunan Kali ke -22 SKSN......





2 comments:

Anonymous said...

seronok kan...

alfa juliet said...

rumah kuning sennag nampak meriah